Hangboard On The Rocks – RV otelauta

89,00 

Kevyt kiipeilijän hangboard eli otelauta sinulle, joka valloitat seuraavan nousun!

International customers! Please check www.luomuswoodworks.etsy.com

Tutustu Luomuksen verkkokaupan toimitustapoihin ja maksutapoihin.

Share product

Jaa

Kuvaus

Hangboard kiipeilyyn – RoikkuVille on the Rocks otelauta

Loin pienen matkamallin hangboardin eli otelaudan. Otelauta on kooltaan 160x280x24mm, mikä on pienempi kuin 24mm paksu A4-arkki. Tämä mahtuu siis helposti jokaiseen kiipeilyreppuun ja kulkeutuu kevyesti seuraavan noususi äärelle.  Mikään lämmittelyväline ei lämmitä kotona, eihän? 

Harrastat sitten boulderia tai köysikiipeilyä, niin lämmittely on tärkein vaihe ennen kiveen tarttumista. Kunnolla lämmitellyt lihakset auttavat parempaan kiipeämiseen ja vähentävät loukkaantumisriskiä. Sormien lämmittely kiiipeilyprojektin äärellä voi olla haastavaa. Kiven muodoissa roikkuminen kuluttaa helposti itse suorituksessa tarvittavaa arvokasta ihoa sormenpäistä.

Hangboardin synty

Suunnittelussa sain apua Lappeenrannan kokeneimmilta kiipeilijöiltä, joiden testaamana lauta koki useita kehityskierroksia, kunnes saavutti lopullisen muotonsa. Erityisesti kiinnitimme huomiota otteiden syvyyksiin mahdollisimman laajan lämmittelykokemuksen saavuttamiseksi matkatreeniä unohtamatta. Otelaudassa on 10, 15 ja 20mm syvät urat ja mukavasti pyöristetyt ulkoreunat. Hangboardin ulkoreunat ja syvimmät urat mahdollistavat nousujohteisen lämmittelyn ja 10mm ura tarjoaa haastetta kovaankin treeniin.

Valmistin tämän otelaudan omin käsin kotimaisesta koivuvanerista ja pintakäsittelin sen kevyesti puuvahalla. Pintakäsittely helpottaa hangboardin puhtaanapitoa. Koivuvaneri on mukavan tuntuinen sormien alla, eikä kuluta ihoa. Mukaan pakkasin pari metriä Edelridin 6mm laadukasta narua.

Näin käytät RoikkuVille Hangboardia

Ripusta RoikkuVille vaikka kuusen oksaan mukana tulevalla 6mm köydellä ja aloita lämmittely vetäisemällä pari leukaa ulkolaidalta kiinnipitäen. Etene sitten käsien ja kämmenten lämmittelyyn urista roikkuen.  Vaihtoehtoisesti voit treenata otelaudalla myös lattialla istuen ja pyöräyttämällä narun jalkaterien ympäri. Jalkojen avulla työntämällä voit vaihdella vastusta juuri sopivaksi.

Otevoimaharjoitteluun lauta sopii pienestä koostaan huolimatta erinomaisesti. Kotona treenatessa voit ripustaa otelaudan esimerkiksi oviaukon yläpuolelle tukevista koukuista (saat koukkuja rautakaupasta) tai portaista. Jos jätät hangboardin nojaamaan seinään, niin se toimii kuten kiinteästi kiinnitetty otelauta. Lisää haastetta saat, kun jätät laudan roikkumaan vapaasti, jolloin harjoitteeseen tulee dynaamisuutta. Vapaasti heiluva otelauta antaa erilaisen lihas- ja hermoärsykkeen, ja vaatii lihaksistolta enemmän. Tämä johtaa väistämättä kokonaisvaltaisempaan treeniin. Vapaasti roikkuvan hangboardin vaikeusastetta voit varioida ripustusnarun suuntaa muuttammalla, jolloin urien kallistus muuttuu. Pujota narut otelaudan takaa, niin otteet ovat hieman positiivisia kahvamaisia listoja. Edestä pujottamalla kallistuskulma muuttuu negatiiviseksi ja otteista tulee lievästi “Slouppereita”. Laudan ylälaita toimii joko kahvana tai sloper otteena.

Tämä hangboard tarjoaa lämmikettä ja treeniä monipuolisesti koko kämmenen leveydeltä!

Lisätiedot

Paino 1 kg (kilogramma)
Mitat 250 × 160 × 24 cm (senttimetri)
Väri

Grafiitin harmaa, Koivu, Metsän vihreä, Rubiinin punainen